2. NOVINARSKA KONFERENCA

Le še nekaj dni nas loči od prav posebne noči – Noči knjige, ki bo po vsej deželi zanetila požar domišljije, ki bo razsvetlila srce in telo, nebo in zemljo! 23. aprila 2014 se Slovenija prvič pridružuje mednarodnemu dogodku, ki podpira in slavi knjigo in branje kot temeljna gradnika zdrave družbe, nagovarja vse generacije bralcev ter spodbuja dvig bralne kulture, pismenosti ter vrednot domišljije in znanja v družbi. Prireditvi Noč knjige 2014, ki poteka pod častnim pokroviteljstvom Slovenske nacionalne komisije za Unesco in je namenjena promociji knjige in branja, se je do 14. aprila pridružilo že 76 krajev po Sloveniji in v zamejstvu.

V sredo, 16. aprila, vas ob 12. uri vabimo na novinarsko konferenco na osrednjem odru 19. Slovenskih dnevov knjige na Kongresnem trgu v Ljubljani, na kateri obelodanimo še zadnje podrobnosti vseslovenskega praznovanja 23. aprila.

Svečano odprtje Noči knjige 2014, bogat spremljevalni program, njegovo čezmejno moč, dobrodelno noto ter vpetost avtorjev, poznavalcev in knjigarn v dogodek bodo predstavili:

mag. Barbara Rigler, samostojna strokovna svetovalka za literarno dejavnost JSKD,
Irena Destovnik, koordinatorica Noči knjige na avstrijskem Koroškem,
Nataša Posel, direktorica Amnesty International Slovenija,
dr. Samo Rugelj, publicist, založnik in urednik revije Bukla,
mag. Marijan Rupert, vodja Rokopisne zbirke in zbirke redkih tiskov NUK,
dr. Aleš Debeljak, predstavnik Društva slovenskih pisateljev,
Aleš Šteger, strokovni vodja založbe Beletrina.

Novinarsko konferenco bo moderirala pisateljica in publicistka Nina Kokelj.

Vljudno vabljeni!