1. NOVINARSKA KONFERENCA

Vljudno vabljeni na PRVO JAVNO PREDSTAVITEV NOČI KNJIGE V SLOVENIJI, ki se ji je pridružilo že več kot 60 slovenskih krajev, širi pa se tudi k Slovencem v Celovec in Trst.

Na novinarski konferenci, ki bo 3. aprila, ob 11. uri v čitalnici Rokopisnega oddelka Narodne in univerzitetne knjižnice v Ljubljani, se nam pridruži tudi Nenad Bartolčić, predsednik združenja Knjižni blok, soorganizatorja Noči knjige na Hrvaškem.

O vseslovenskem kulturnem projektu Noč knjige 2014 bodo spregovorili:

– predsednica Združenja slovenskih splošnih knjižnic Vesna Horžen,
– pobudnica projekta Noč branja v Sloveniji in sodelujoča pri projektu za dvig bralne pismenosti Marjana Cenc Weiss,
– namestnik generalne sekretarke Slovenske nacionalne komisije za Unesco Gašper Hrastelj,
– direktor založbe Sanje Rok Zavrtanik,
– predstavnik Društva slovenskih pisateljev Slavko Pregl.

Novinarsko konferenco bo moderiral vodja Rokopisne zbirke in zbirke redkih tiskov NUK Marijan Rupert.

Na svetovni dan knjige v Sloveniji letos prvič organiziramo Noč knjige, mednarodni dogodek, ki podpira in slavi knjigo in branje kot temeljna gradnika zdrave družbe, nagovarja vse generacije bralcev ter spodbuja dvig bralne kulture, pismenosti ter vrednot domišljije in znanja v družbi. Projekt Noč knjige 2014 poteka pod častnim pokroviteljstvom Slovenske nacionalne komisije za Unesco.

23. aprila 2014 bomo od jutra pa vse do poznega večera knjigi dali polno besedo. V sodelovanju s hrvaškimi kolegi, ki so projekt Noć knjige začeli pred dvema letoma in doživeli izjemen odziv, želimo, da Noč knjige tudi v Sloveniji postane tradicionalna prireditev, namenjena vseslovenski promociji knjige in branja.

Vabljeni!